Fpl Ljusbehandling

Hårborttagning

Vi använder oss av FPL (IPL ljus med flouriserande filter). Den bästa metoden för att ta bort oönskad hårväxt över hela kroppen! Med hjälp av intensivt pulserande ljus omvandlas melaninet (det bruna i cellerna som bl.a. ger oss färg) i hårsäckarna till värme. Vid 70° förstörs proteinet i hårceller och hårsäckar och därmed kan inte nytt hår bildas igen. Hårsäcken genomgår tre olika växtfaser och IPL-metoden fungerar på hår som är i den växande (s k anagena) fasen. Därför måste behandlingen upprepas 4-6 gånger med ett intervall på 4-5 veckor för att uppnå bästa resultat. Kostnadsfri konsultation.

Kärlborttagning

Högintensivt ljus träffar kärlen som koagulerar. En del kärl försvinner direkt och andra inom en ca två-veckorsperiod. Metoden lämpar sig bäst för kärl i ansiktet. Kostnadsfri konsultation.

Högintensivt ljus träffar pigmenten som först brukar mörkna för att sedan försvinner direkt inom två till tre veckorsperiod. Vid stora områden rekommenderar vi kemisk peeling. 

Pigment borttagning

Acnebehandling

Skin rejuvenation

Skin rejuvenation behandlingen ger en fräschare och spänstigare hy. Huden får ny lyster och mindre porer, samt reducerar pigmentförändringar och ytliga kärl. Högintensivt ljus skickas genom huden där det absorberas av pigment och ytliga blodkärl samt stimulerar de kollagena bindvävstrådarna. Detta leder till ett ungdomligare utseende och fastare hy. Lämpar sig bäst för ansikte, hals och händer. Kostnadsfri konsultation.

Ring för vidare information.